Bromelia Fortuna

bromelia
    Levertijd:voor 14:00uur besteld vandaag nog geleverd m.u.v. zondag
Bestel
  • Beschrijving

Bromelia Fortuna


Bromelia,s worden over de hele wereld gewaardeerd vanwege hun prachtige en opvallende bloemen. De Bromelia behoort tot de bromiliaceae familie, hiertoe behoort ook de ananasplant. De Bromelia bestaat uit een kokertje van gekleurde bladeren. hierom wordt de Bromelia ook wel kokerplant genoemd.Verzorging Bromelia

De Bromelia verbruikt weinig water. Zorg ervoor dat de grond altijd matig vochtig is. Te veel water is absoluut schadelijk, er mag geen laagje water vormen onderin de pot. De Bromelia is een plant die water opslaat in zijn bloem. Geef daarom water in de kelk (bloem). Zorg er voor dat er altijd een laagje water in de kelk zit. Pas hierbij wel op dat je het water er rustig in giet, anders kan je de bloem beschadigen. Een klein laagje in de kelk is voldoende.

Sproeien

De Bromelia vraagt om een gemiddeld tot hoge luchtvochtigheid. Sproeien zal de gezondheid daarom versterken. Vooral in de winter, wanneer de kachel aangaat zal de luchtvochtigheid dalen. Sproeien helpt de plant gezond te blijven, hierdoor zal deze bloeiende kamerplant zijn sierwaarde langer behouden.