Phalaenopsis (Orchidee)

bkjbinplant001
    Levertijd:Voor 14:00uur besteld zelfde dag bezorgd m.u.v. zond
Bestel
  • Beschrijving

De Phalaenopsis is sjiek en prachtig in uw woonkamer of om weg te geven als cadeau.

Bij een goede verzorging kunt u wel tot drie maanden genieten van de bloemen.

Verzorging Phalaenopsis (Orchidee)

Licht: Zet de Phalaenopsis op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: De Phalaenopsis houdt van huiskamertemperaturen. De minimum temperatuur voor deze Phalaenopsis is 15⁰C. Door een te koude omgeving en/of teveel water kunnen de knoppen van de Phalaenopsis uitvallen en de wortels verslechteren.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoende. Geef de Phalaenopsis pas weer water als de aarde bijna droog is. Dit is goed te meten met een satéprikker. Steek de satéprikker in de grond en haal hem af en toe naar boven. Als de satéprikker droog is, heeft de Phalaenopsis water nodig.

Besproeien van knoppen: In de winter- en zomermaanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Grond: Het is belangrijk om de Phalaenopsis één keer in de drie jaar te verpotten in Orchideëngrond

Na de bloei: Snij de bloemstengel, als er nog twee of drie bloemen aanzitten, één centimeter boven het derde oog af. De stengel zal weer uitlopen en na vier tot zes maanden verschijnen er nieuwe bloemen aan.

Verpottip: Als de wortels van de Phalaenopsis gezond zijn, mag de orchidee in een grotere pot verpot worden. Indien de wortels zacht en/of verrot zijn, is het raadzaam deze delen te verwijderen en de orchidee weer in dezelfde pot te plaatsen.