Aggeratum (Mexicaanse tuinkruid)

Aggeratum, ook bekend als Mexicaanse tuinkruid of flossflower, is een charmante bloem die zowel in tuinen als in bloemstukken gebruikt wordt. Hier zijn enkele kenmerken en verzorgingstips voor Aggeratum:

Uiterlijk: Aggeratum heeft kleine, pluizige bloemen die meestal in tinten van blauw, paars, roze of wit verschijnen. Deze bloemen vormen compacte bloemschermen en zijn bekend om hun unieke, wollige textuur. De plant heeft een bossige groeiwijze met zachte, harige bladeren.

Bloeiperiode: Deze bloem bloeit meestal van de late lente tot de herfst, waarbij de bloei het rijkst is in de koelere maanden van de zomer.

Gebruik als snijbloem: Aggeratum wordt gewaardeerd in boeketten en bloemstukken vanwege de unieke, zachte uitstraling van de bloemen en de veelzijdige kleuren. De bloemen zijn relatief klein, wat ze ideaal maakt voor gebruik als opvulmateriaal in boeketten.

Lengte en houdbaarheid: Als snijbloem heeft Aggeratum een matige houdbaarheid. Het is aan te raden om de stelen schuin af te snijden en het water in de vaas regelmatig te verversen om de bloemen zo lang mogelijk vers te houden.

Aggeratum is een veelzijdige plant die zowel in tuinen als in boeketten een prachtige toevoeging kan zijn. Met zijn unieke, wollige bloemen en aantrekkelijke kleuren is het een favoriet bij tuiniers en bloemisten.